Fritidspas

Ansøg om Fritidspas

Ansøg om et fritidspas her. Vi bestræber os på at kontakte dig indenfor 3 uger fra du har sendt ansøgningen. Ansøgningsskemaet åbner i et nyt vindue.

OBS: Du skal have dine egne og din kontaktpersons kontaktoplysninger klar, når du udfylder ansøgningen.

LUKKET FOR FRITIDSPAS I GLOSTRUP

Glostrup Kommune er udtrådt af samarbejdet omkring fritidspas. Borgere fra Glostrup Kommune kan derfor fra 1/1-2024 ikke længere søge fritidspas igennem Sundhedsfællesskabet. 

BLIV MEDLEM AF EN FORENING

Gennem Sundhedsfællesskabet har du mulighed for at afprøve et gratis medlemskab i en forening efter eget valg. Derudover er der mulighed for at få støtte til køb af nødvendigt udstyr, så din opstart i foreningen bliver så enkel som muligt. Alt du skal gøre er at ansøge om et FRITIDSPAS!

HVAD ER ET FRITIDSPAS?

Et fritidspas består af to dele:

  • Et GRATIS kontingent for en periode i en forening, som du har valgt.
  • Mulighed for økonomisk støtte til basisudstyr til den valgte aktivitet.

Der er en fastsat økonomisk ramme, der afgør hvor lang din prøveperiode i foreningen kan blive. Foreningskontingenter er nemlig forskellige fra forening til forening.

HVEM KAN ANSØGE?

Alle psykisk sårbare voksne borgere fra Albertslund, Høje Taastrup eller Rødovre kommune. Det kræver, at du har en kontaktperson i socialpsykiatrien, dit lokale sundhedscenter, jobcenteret eller lignende, som har henvist dig til os. Du skal i ansøgningsskemaet skrive navn og kontaktoplysninger på din kontaktperson.

HVILKE FORENINGER?

Vi samarbejder allerede med en del lokale foreninger, men der er også mulighed for selv at finde en forening, som laver lige præcis det, du synes er sjovt. Det kræver dog fra foreningens side, at de gerne vil samarbejde med os, hvilket de fleste gerne vil.

Vi undersøger gerne og tager kontakt til foreningerne, hvis du har noget særligt, du gerne vil. Der kan dog være foreninger, hvor gebyret er for højt i forhold til den økonomiske ramme, som er sat omkring fritidspasset. Vi undersøger gerne alternativer, hvis dette skulle være tilfældet.

HVORDAN ANSØGER JEG OM FRITIDPAS?

For at ansøge om et fritidspas skal du udfylde ansøgningsskemaet. Du finder linket til ansøgningsskemaet på denne side. Udfyld ansøgningsskemaet så grundigt som muligt.

Når du har indsendt ansøgningsskemaet, vil koordinatoren kontakte dig hurtigst muligt. Vi bestræber os på at kontakte dig senest tre uger efter, vi har modtaget din ansøgning.

SPØRGSMÅL?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til at finde den rigtige idrætsaktivitet til dig, så kontakt din støttekontaktperson eller koordinatoren i din kommune, der gerne vil hjælpe dig i gang.

 

Hvorfor et fritidspas?

Fritidspas er et tilbud til dig, som har lyst til at afprøve en aktivitet i en idrætsforening. Det er en mulighed for at se, om aktiviteten er noget for dig i en periode, uden at du binder dig økonomisk. Når fritidspasset udløber, kan du vælge, om du vil fortsætte for dine egne økonomiske midler. Vær opmærksom på, at fritidspasset ikke gives som økonomisk støtte til allerede igangværende medlemskaber i idrætsforeninger, fitnesscentre og lignende.

Inspiration til aktiviteter

Aerial hoop
Badminton
Billard
Boksning
Bordtennis
Bueskydning
Dans
Fodbold
Fægtning
Kampsport
Glima
Judo
Lystfiskeri
Klatring
Krav Maga
Petanque
Senioraktiviteter
Stolegymnastik
Svømning
Thaiboksning
Tennis
Vandring
Wing Tsun
Yoga

Forskellen på fritidspas og Sundhedsfællesskabets aktiviteter

Forskellen på at få et fritidspas og Sundhedsfællesskabets egne hold er, at du med et fritidspas tager et skridt ud i det almene foreningsliv på de vilkår, som foreningen danner ramme om. Vi henviser til Sundhedsfællesskabets egne hold, hvis du har brug for at gå et sted, hvor der tages særlige hensyn til de vanskeligheder, som du måtte have.

Hvis du allerede har modtaget et fritidspas, men ønsker at supplere med noget ekstra, henviser vi til Sundhedsfællesskabets mange hold. Holdene er gratis for alle psykisk sårbare voksne i de fire medlemskommuner. Holdene kræver ikke en henvisning. Man melder sig blot til via en sms til instruktøren og så kan man deltage.

Koordinator i Albertslund og Høje Taastrup
Line
lineel@htk.dk
+45 21 24 71 93
NB: Kan kontaktes tirsdag og fredag.

Holder ferie i uge 28, 29 og 30.

Koordinator i Rødovre
Helle
cn11337@rk.dk
+45 40 91 37 11

Til håndbold føler jeg mig som et menneske. 

Borger der har modtaget et fritidspas