Berit: “Dansen ruller derudad”

Hos Sundhedsfællesskabet bliver der tilbudt en masse forskellige aktiviteter, alt fra mindfulness til svømning, men et af de populære hold, er Sundhedsfællesskabets ”Rullende Motionsdans”.

Holdet er unik i dens opbygning, hvor danseinstruktør Wendy Hansen tager rundt fra kommune til kommune hver onsdag og underviser borgerne i dans. Dansene er ikke for svære og de er udviklet til alle niveauer, sådan så alle kan være med.

En af holdets engagerede borgere er Berit, som har været med til flere sæsoner af Rullende Motionsdans. Hun er utrolig glad for holdet og instruktør Wendy, fordi hun godt kan lide motionsformen og føler sig tryg ved Wendy, som er “en tillidsvækkende person”.

Tryghed er essentielt for Berit, og hun beskriver, hvordan det gør hende tryg at vide, at Wendy og de andre af Sundhedsfællesskabet instruktører ved, at hun nogle gange kan have det svært. Generelt synes Berit, at danseholdet er en kæmpe succes:

Alt er godt. Jeg føler, jeg får brugt alle dele af min krop, da dansene er varierende. Wendy, som træner, skaber en stemning på holdet, som gør, at jeg føler, jeg kan se ud, som jeg gør, være mig selv og danse i det tøj, jeg har lyst til – ikke noget fitness smart ideal at leve op til.”

For Berit gør det også en forskel, at det er en aktivitet inden for Sundhedsfællesskabet i modsætning til det almene foreningsliv. Berit har tidligere prøvet zumba i det almene foreningsliv, men stoppede, fordi det gjorde hende utryg. Men da hun meldte sig til Sundhedsfællesskabets motionsdans, oplevede hun, at det var nemmere at møde op, selv på dårlige dage, fordi hun havde mulighed for at skrive til instruktøren og sige hun havde en dårlig dag, men at hun alligevel kom:

Jeg er mere tryg med mennesker, der også ved, at livet kan gøre ondt. Dem der kommer her har alle nogle udfordringer, så jeg skal ikke føle mig anderledes.

For Berit gør aktiviteterne en stor forskel i hendes hverdag:

Ja, det betyder noget for mig at have noget at gå til. Det giver mig struktur i hverdagen, som jeg har behov for, men kan have svært ved at skabe selv.” 

Så dansen gør en forskel. Sundhedsfællesskabet tilbyder Berit et sted, hvor hun kan føle sig set, forstået og mest af alt velkommen.

Berit er i gang med at udforske, hvilke andre af Sundhedsfællesskabets aktiviteter hun vil kaste sig ud i nu. 

SUNDHEDSFÆLLESSKABET